Nieuws uit Machelen

Machelen

Nieuws uit Machelen

Een Zomer vol Sport op Brussels Airport

16/06/18 14:22 - Brussels Airport steekt zich in zijn sportiefste outfit de komende zomermaanden. De luchthaven steunt onze Belgen tijdens het Wereldkampioenschap Voetbal in Rusland en trekt een sprintje naar de Memorial Van Damme! Wie op reis vertrekt, hoeft niets van de wedstrijden van de Belgen te missen dankzij de verschillende schermen in de restaurants en bars op de luchthaven. Wie zelf graag zijn sportschoenen aantrekt, kan een virtuele fietstour maken met zicht op tarmac of zijn snelste tijd neerzetten op onze looppiste.

10-stappenplan levert Machelen oorkonde voor toegankelijkheid op

15/06/18 10:26 - De gemeente Machelen ontving zopas het handvest van toegankelijke gemeente. Als 1 van de 4 gemeenten in Vlaams-Brabant werd het charter binnen de vooropgestelde termijn gehaald. De campagne werd op 1 mei 2017 gelanceerd door de Provincie Vlaams-Brabant in samenwerking met Inter en On Wheels.

Tienstappenplan levert oorkonde voor toegankelijkheid op

14/06/18 02:57 - De gemeente Machelen ontving zopas het handvest van ‘Toegankelijke Gemeente’. Onder impuls van de Welzijnsraad engageerde de gemeente zich om gedurende een jaar te werken aan een tienpuntenprogramma. Zo werden onder meer twee knelpuntenwandelingen georganiseerd en werden parkeerplaatsen voor personen met een beperking volgens de wettelijke voorschriften aangepast.

Nieuwe burgerpartij ziet het levenslicht

13/06/18 02:57 - Een Vlaamse, solidaire en toekomstgericht gemeente. Met die visie trekt de nieuwe burgerbeweging Leefbaar Machelen-Diegem VB op 14 oktober naar de gemeenteraadsverkiezingen. Lijsttrekker wordt Bene Bailleul (53), een ondernemer uit Diegem.

Infoavond burgercoöperatie hernieuwbare energie

11/06/18 14:58 - De gemeente Zaventem organiseert samen met de provincie Vlaams-Brabant, 3WPlus en Pajopower een interessante avond rond de oprichting van een burgercoöperatie voor hernieuwbare energie. Ook inwoners uit Machelen zijn hier welkom.

Gemeente leert inwoners thuiscomposteren

11/06/18 14:19 - De gemeente Machelen organiseert samen met Incovo een gratis spoedcursus thuiscomposteren.

Drankdief op heterdaad betrapt in warenhuis in Machelen

09/06/18 15:29 - Een dief is vrijdagavond op heterdaad betrapt in een warenhuis in Machelen. Dat heeft het parket van Halle-Vilvoorde zaterdag gemeld.

(Voorlopig) geen appartementsblok en ondergrondse garage in villawijk Beaulieu

06/06/18 02:57 - Projectontwikkelaar Evilla nv mag voorlopig geen nieuw woonproject realiseren in de villawijk Beaulieu in Machelen. Buurtbewoners tekenden massaal protest aan tegen de plannen en werden nu gehoord door de gemeente. Die weigerde de bouwvergunning.

Boekenwurmen kunnen zelf bib-boeken ontlenen

06/06/18 02:57 - Zowel de bibliotheek van Machelen als de bib in Diegem werken vanaf deze maand met een zelfscantoestel. Dat betekent dat lezers hun materialen kunnen zelf uitlenen en opnieuw uitscannen bij het inleveren. Er is ook een betaalterminal aan gekoppeld. Dankzij dit systeem kunnen de medewerkers nu ook meer tijd investeren in het begeleiden, wegwijs maken en informeren van de bezoekers.

Wekenlang werken aan de Woluwestraat

04/06/18 17:55 - Groep Verelst voert de komende weken heel wat werken uit in de Woluwestraat. Hierdoor zal de Woluwestraat lange tijd afgesloten zijn ter hoogte van Kerklaan en G. Ferréstraat.

Zelf nieuws uit Machelen?
Deel ervaringen over MachelenMachelen

„ Uw gids door Machelen op woonplaatsen.be! “

Woonplaatsen.be

Voordelen van Woonplaatsen.be
  • Ontvang vrijblijvend prijzen en offertes.
  • Lokale aanbieders gespecialiseerd in hun vak
  • Sluit de beste regionale deals in enkele kliks.
  • 100% gratis en geheel vrijblijvend te gebruiken